58481f086ad8e
58481ee344751
5847fecdae6ae
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ik wil opvang bieden in de omgeving Groningen

Veel werkende ouders zijn op zoek naar betrouwbare kinderopvang voor hun kind. Opvang in een huis door een gastouder is een persoonlijke en kleinschalige vorm van kinderopvang, waarbij veiligheid en kwaliteit van hoog niveau zijn. Als gastouder bied je het kind een warme, huiselijke sfeer en het gevoel van een thuis. Gastouders zijn hard nodig en bovendien is het gastouderschap ook nog eens heel leuk! 

Vindt u het leuk om met kinderen te werken en werkt u graag zelfstandig? Dan zou gastouderopvang wel eens iets voor u kunnen zijn. Ook als u zelf al kinderen heeft is het een ideale baan, omdat u thuis kunt blijven bij uw kinderen terwijl u werkt. U krijgt ondersteuning vanuit ons gastouderbureau om uw werk zo goed mogelijk te kunnen doen, maar u heeft de vrijheid om zelf uw dagindeling in te vullen.

Belangrijk werk
Het zorgen voor het kind van een ander is een zeer belangrijke en verantwoordelijke taak. Je mag een rol spelen in de ontwikkeling van kinderen, hen helpen groeien en bloeien. Als gastouder mag je één tot zes kinderen opvangen. Je werkt zelfstandig, maar met ondersteuning en begeleiding van een professioneel bureau samen, aan kwalitatieve kinderopvang. En uiteraard krijg je voor je werk een passende vergoeding. De Veenborg werkt samen met een bedrijf dat een online omgeving biedt zodat de administratieve en financiële afhandeling vlot en foutloos verloopt. De Veenborg bestaat sinds 2006, dus we hebben een ruime ervaring in de kinderopvang. 

Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

Sinds 2011 is het verplicht om als gastouder ingeschreven te staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar u als gastouder aan moet voldoen:

  • U heeft een diploma MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn, of een ander diploma waarmee u aan de eisen voldoet
  • U heeft een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis, Nikta of Nedcert
  • U heeft een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit geldt ook voor huisgenoten van 18 jaar of ouder, indien de kinderen bij u thuis worden opgevangen
  • Tijdens het werk spreekt u Nederlands, Fries of een andere Nederlandse streektaal
  • U mag een andere taal spreken als u kinderen opvangt die tijdelijk in Nederland wonen
  • U bent 18 jaar of ouder en woont niet op hetzelfde adres als de ouder
  • Uw eigen kinderen staan niet onder toezicht

Mocht u geïnteresseerd zijn om gastouder te worden, maar u voldoet u nog niet aan alle eisen, dan kunnen wij u helpen om aan de voorwaarden te gaan voldoen.

Gastouderschap als onderneming

Als gastouder worden uw inkomsten normaliter gezien als inkomsten uit overig werk. U kunt er echter ook voor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Dat is een grote, avontuurlijke stap, maar het levert u wel regelingen op die in uw voordeel kunnen werken. Zo kunt u gebruik maken van een aantal aftrekposten, waardoor u meer geld overhoudt van de uren die u heeft gewerkt. Bovendien bent u als ondernemer uw eigen baas, kunt u uw eigen uren bepalen en bent u zelf verantwoordelijk voor uw succes.

Woont u in de omgeving Groningen en wilt u gastouder worden?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Gastouderbureau De Veenborg!  Bel Marian, tel. 06-26262897