58481f086ad8e
58481ee344751
5847fecdae6ae
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Informatie over kinderopvangtoeslag

Gastouderopvang via een Gastouderbureau valt onder de Wet Kinderopvang. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Deze toeslag ontvangt u op basis van uw inkomen. Met een lager inkomen is de toeslag hoger. De kinderopvangtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. U komt in aanmerking voor deze toeslag als beide ouders werken. Ook als u niet werk kunt u recht hebben op kinderopvangtoeslag. Bijvoorbeeld wanneer u:

een (re-)integratietraject volgt;

als nieuwkomer een inburgeringscursus volgt;

student bent bij een door de overheid erkende onderwijsinstelling.

Om een proefberekening te maken ga naar https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslag…

Onze uurprijs is per gastouder een beetje verschillend, maar zit rond de €5,95 per uur. Daar komen géén andere kosten overheen, zoals abonnementskosten, inschrijfkosten of andere addertjes onder het gras. Wanneer u de proefberekening invult, vult u dan voor kinderen onder de 4 jaar “Dagopvang” en voor kinderen ouder dan 4 jaar “Buitenschoolse opvang ” in. Er is een maximaal aantal uur opvang dat u mag declareren bij de Belastingdienst. Voor kinderen onder de 4 jaar is dat 140% van de gewerkte uren, en voor kinderen die al naar school gaan is het 70% van de gewerkte uren. Ook dit kunt u berekenen met de proefberekening.

Facturatie

Gastouderopvang is zeer Flexibel. U spreekt per week af op welke dagen en tijden u opvang nodig heeft, en u betaalt alléén deze uren. Onze facturering gaat via een online administratiesysteem. Dit systeem Portabase is zéér gebruiksvriendelijk. U kunt altijd de uren, facturen en contracten inzien wanneer u het uitkomt. Ook het aanleveren van gegevens naar de belastingdienst gaat heel gemakkelijk vanuit dit systeem. Voor meer informatie over Kinderopvangtoeslag, of om samen een proefberekening te maken, maak geheel vrijblijvend een afspraak met de Veenborg.